فیلتر های تصفیه اب
تصفیه آب (به انگلیسی: Water purification)، به فرایندهایی گفته میشود که طی آن مواد شیمیایی نامطلوب، آلایندههای بیولوژیکی، جامدات معلق و گازها از آب آلوده حذف میشوند، تا قابل آشامیدن یا مصرف کشاورزی گردد. به طور کلی روشهای مورد استفاده عبارتند از فرایندهای فیزیکی مانند فیلتراسیون، تهنشینی، تقطیر و فرایندهای زیستی مانند فیلترهای شنی و ماسهای کند، کربن اکتیو (زغال فعال) و فرایندهای شیمیایی مانند کلرزنی، اذن زنی، دفلوکولانت، استفاده از تابش الکترومغناطیسی مانند اشعه ماوراء بنفش.
فرایند تصفیه آب ممکن است به کاهش غلظت ذرات معلق یا ذرات محلول در آب از جمله ذرات معلق، انگلها باکتریها، جلبکها، ویروسها، قارچها و طیف وسیعی از مواد محلول و ذرات معلق موجود در آب منجر شود.
فیلتر مینرال : این فیلتر مقداری مواد معدنی از قبیل کلسیم ، پتاسیم ، آهن و دیگر مواد مفید مورد نیاز بدن انسان را که در اکثر آبهای لوله کشی شهری یافت نمی شود را به آب تصفیه شده اضافه میکند .
فیلتر های سه مرحله اول :
این
فیلتر ها کلیه رسوبات،زنگ زدگی لوله ها،جرم،شن و ماسه و گل و لای را از بین برده و باعث بهبود در مزه اولیه آب و حذف کلر
اضافی خواهد شد.
- فیلترهای یخچال های
SIDE BYE SIDE
ما انسانها بیشتر از آب ساخته شده ایم .60 تا 70 در صد وزن بدن ما را آب تشکیل می دهد. چیزی در حدود چهل و نه کیلو گرم آب در یک مرد با وزن متوسط . حتی استخوان بدن ما که کاملاً ماده ای سخت به نظر می رسد بالغ بر 20 درصد آن را آب تشکیل می دهد ، در حالی که 95 درصد پلاسمای خون ما را آب تشکیل می دهد .
1.
تاثیر آب های آلوده بر
سلامت انسان :
بیشترین کسانی که
آب های آلوده سلامت آنها
را به خطر می اندازد و در اکثر مواقع موجب
بروز قارچ های پوستی ، حساسیتهای مزمن ،
و در برخی مواقع منجر به مرگ می شود
کودکان و افراد سالخورده هستند .
کودکان بعلت اینکه هنوز قوای جسمانی کافی
در برابر بیماریها را ندارند و نیز افراد
سالخورده بیشتر در معرض بیماری های
انگلی ، پوستی
، سرطان و بیماری های دیگر هستند .
2. تصفیه
پسماندهای صنایع کوچک و بزگ - قالشویی ها
- کارواش ها - صنایع رنگ - شیمیایی و ... :
* همه می دانند که پسماند اکثر صنایع
مخصوصا قالیشویی ها و کارواش ها بدرون
فاضلاب شهری ریخته یا در اکثر مناطق در
طبیعت رها می شوند که این خود احتمال
آلوده شدن آب های زیر زمینی را در بر دارد
.
- بنظر شما چه مقدار از این پسماندها باید
بدرون
آب های زیر زمینی نفوذ کند تا باعث
آلوده شدن این آبها در دراز مدت گردد ؟
- چه کسانی در آلوده کردن آب ها مقصراند ؟
- در نوامبر سال 1986 بر اثر ریزش موادی شامل جیوه و انواع مواد آلی سمی مانند آفت کشها در رودخانه راین ، تمام آبزیان از شهر بال سوئس تا ساحل هلند کشته شدند. در سالهای اخیر با غرق شدن تانکرهای بزرگ نفتی اقیانوس پیما یا به گل نشستن آنها آسیبهایی به حیات دریایی وارد آمد.
3.تعریف
آلودگی آب
در سال 1969 برای آلودگی
آب تعریفی ارائه داد:
آلودگی
آب عبارت است از
افزایش مقدرا هر معرف اعم
از شیمیایی ، فیزیکی یا
بیولوژیکی که موجب تغییر
خواص و نقش اساسی آن در
مصارف ویژهاش شود.
4.عوامل
آلوده کننده
آب
آب یکی از مهمترین و
بنیادیترین عامل حیات
موجودات زنده است از این
نظر جلوگیری از آلودگی
آب
نیز به همان نسبت مهم و
مورد توجه میباشد عوامل
آلوده کننده آب بسیار
گوناگوناند و میتوانند
هم
منابع آبهای زیرزمینی
و هم آبهای سطحی را آلوده
کنند.
*
آب آلوده شده برای %75
مردم جهان در کشورهای رو
به توسعه مسئله بسیار
جدیتری است.
* %80 بیماریهای جهان ناشی از آبهای
آلوده شده است. در مقابل
درصد بالای بیماری چه
کنترلهایی انجام شده است؟
* آیا تلاشی که برای بهبود کیفیت آب
انجام شده کافی میباشد؟
* آینده ذخایر آبها با
این روند پیشرفت و
تکنولوژی روز چگونه خواهد
بود؟
-
نیتراتها نیتریتها در آب و غذا
نیتراتها در شرایط هوازی از اکسایش نیتروژن ، آمونیاک و آمونیوم در آب تولید میشوند. مقدار اضافی یون نیترات در آب آشامیدنی یک خطر بالقوه برای سلامتی انسان است. این یون میتواند به مت هموگلوبین خونی در نوزادان (سندروم کبودی نوزاد) و همچنین در بزرگسالانی که کمبود آنزیمی خاصی دارند، منتهی شود. فرایند بیماری به این شکل است که باکتریها ، در بطریهای تغذیه شیر استریل نشده یا در معده بچه مقداری از نیترات را به نیتریت میکاهند.
نیتریت با هموگلوبین خون ترکیب شده آنرا اکسید میکند و بدین وسیله مانع از جذب مناسب و انتقال اکسیژن به سلولها میشود و باعث ایجاد مشکلات تنفسی در کودک میگردد. در بزرگسالان هموگلوبین اکسید شده به آسانی به شکل کاهنده و حامل اکسیژن بر میگردد و نیتریت به آسانی نیترات اکسید میشود. وقوع مت هموگلوبین در کشورهای پیشرفته نادر است اما در کشورهای در حال توسعه و کشورهای فقیر این عوارض هنوز باعث نگرانی است.بعضی از دانشمندان هشدار دادهاند که مقدار اضافی یون نیترات در آب آشامیدنی و مواد غذایی میتواند به افزایش موارد ابتلا به سرطان معده در انسان منتهی شود. زیرا مقداری از آن در معده به یون نیتریت تبدیل میشود و نیتریتها به سرعت با آمینها وارد واکنش شده و N - نیتروز آمینها که سرطانزایی آنها در حیوانات ثابت شده است را تولید کنند. نیترات برای حفاظت از محصولات گوشتی بکار میرود و مقداری از آن بطور زیست شیمیایی به یون نیتریت کاهیده میشود تا از رشد موجودات ذره بینی که علت مسمومیت حاد غذایی است جلوگیری کند. نیتریت با هموپروتئین گوشت ترکیب شده و از این راه طعم و رنگ آنرا بهتر میکند، اما مقدار اضافی آن هنگام سرخ کردن یا در معده به نیتروز آمینها تبدیل میشود
- ۹۴/۰۷/۰۹